Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Semestra, fira årsdagen eller bröllopet - Bo hos oss! 

Vi tar även emot de som gästarbetar på Gotland.

På Gotland finner du det som inte finns någon annan- stans i Sverige. Vi finns; Centralt på Gotland, 10 km öster om Visby!  Fridfullt men nära Visby och allt annat på ön. Till oss tar du med hundar och katter. De bor gratis! Du är välkommen oavsett om Du skall arbeta här eller vila från vardagen. 

Vi har fått många  bokningar för 2020 men det mesta blev avbokat på grund av pandemin som fortfarande pågår. Vi hoppas på ett bättre år 2021. Vi har bara tre stugor som inte är bokade för sommaren. Eremiten, Lilla stugan och Nickarve 304 HB. De ligger långt isär från varandra så risken för smittspridning är minimal.

Säsongen 2020 blev lite sämre än 2019 även om en del bokningar kommit mycket tidigare än normalt och resterande mycket senare än normalt. Dessvärre blev det mesta avbokat på grund av pandemin . Huvudbyggnaden på Nickarve 304 ha 6  bäddar.med option på en extrabädd

Lite kontakter har vi med kollegor, så finner du inget i vårt schema kan du ändå fråga om vi kan erbjuda något i eller utanför Visby! Ett fantastiskt läge har vi hittat i ett hus i Hall som ligger bara några meter från havet.  Det är ledigt en vecka emellanåt. Fråga oss så förmedlar vi kontakten

https://www.google.se/maps/place/624+56+Hall/@57.9240724,18.7433632,360m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x46f6f70a965b8111:0x4839d6e72cdbbfde!8m2!3d57.9053744!4d18.7040401

Titta under bokning om det passar dig! Gör en förfrågan! Onlinebokning fungerar. Via Booking.com bokar du och får faktura från oss.  Vill Du hyra lakan eller lämna stugan utan slutstädning kan det bokas hos oss. 

Priserna är satta så att de är beroende av hur många gäster ni är.  Lägre pris för 4 än för 8 personer i samma stuga.

Du kan boka våra stugor direkt från hemsidan genom att gå in på "boka" under varje stugsida. Du kan också betala din faktura med ditt kort via PayPal. Länk finns på alla sidor. Bokning sker direkt till oss eller  via Booking.com. Finns också länk. Vid paypalbetalning gäller din reseförsäkring kopplad till ditt betalkort.

Odling av havtorn

Vårt Kravcertifikat

För 14 år sedan planterade vi på skoj 50 havtornsplantor för att ha något annorlunda i trädgården. När de började bära frukt hade jag en idé om att göra sylt och marmelader. Vid kontroll med kravs regler fann jag dock att det inte skulle vara lönsamt utan det är bättre att sälja bären som de är. I någon mån har det ändrat sig och vi kommer att planera för egna produkter när bären räcker till. Senaste åren har de gått som torkade till Pieras Livs i Hötorgshallen i huvudkommunen.

Sedan en månad finns de även tillsamans med pastöriserad juice på Coop stormarknad i Visby.

Efterfrågan på färska bär var skaplig så vi plockade det mesta för hand av den anledningen samt att vi ville behålla buskarna.

Årets skörd har varit god på de buskar som gett bär. Det finns därför att köpa, antingen direkt eller från din grossist.

Juice har vi i större eller mindre förpackning. 33 cl - 10 liter.

Torkade havtorn, gjorda på skalet och fröna från det som kvarstår efter att ha pressat juicen ur bären. Det är för oss nytt sedan 2009. Du finner dessa torra bär hos Coop i Visby eller hos Pieras livs i Hötorgshallen i Stockholm. Juice finns Hos Pieras i frysen och hos Coop i Visby, pastöriserad.

Vi har också 10 litersförpackningar för restaurangbrukare. Kontakta oss för pris.

Havtorn skördads  genom klippning och frysning. Vi har nu haft de gyllengula  bären i vår trädgård sedan 14 år. Havton ger en underbar sylt eller juice om man inte föredrar att äta dem som de är eller använda dem till dekoration av fisk eller kötträtter.

Eftersom våra bär inte räcker till för att mätta efterfrågan köper vi även från en kollega i södra Lettland en del torkade bär. De är inte ekologiskt kontrollerade men eftersom det inte finns behov av bekämpningsmedel till havtornsodling håller de samma kvalitet. De förpackningarna har ingen certifieringsmärkning och det är noterat ursprung Lettland.

Makro- och mikronäringsämnen vid tillverkning av havtornsjuice

Processens inverkan på makro- och mikronäringsämnen har undersökts vid tillverkning av havtornsjuice. Det makronäringsämne som förekommer i högst halt i juicen är kalium. Innehållet i juicen blev 20% högre än i bäret. Även innehållet av mangan blev 32% högre i juicen än i bäret.  Innehållet av krom, koppar, molybden och järn blev däremot betydligt lägre än i bäret (45-75%). Sammantaget anses havtornsjuice vara en god källa för de undersökta makro- och mikronäringsämnena.

 Källa: J Food Sci. 2008. 73(6):H97-102.

Vill Du betala din faktura med kort kan Du göra det här.

klicka på PayPal länken!  Obs att Du får faktura efter din bokning. Både vid bokning via Booking.com eller vår hemsida. För villkor se fakturan. Även om Du bokar via Booking.com kommer fakturan från oss! Genom att betala 30 dagar före ankomst bekräftar du din bokning. 

Våra priser är beroende av tid för din bokning, hur många ni är (gäller de större stugorna) Vid gruppbokningar kan vi erbjuda upp till 18 ordinarie bäddar.

Det var för 31 år sedan som vi flyttade från ett kringflackande liv på fastlandet till Gotland, till en liten gård med 13 hektar mark. 

Vattenrening, ekologisk odling och stuguthyrning utgör numera vår verksamhet. Trädgårdsodling i ekologisk form har vi bedrivit sedan 2002. Utvecklingen går mot mer bär och stugor med var och en sin egen karaktär. Havtornsodlingen som etablerades som en kul grej visade sig ha väldigt stor potential varför vi successivt utökar arealen av de vitaminstinna bären. Det skulle nu växa  ca 1000 havtornsplantor på vår mark. Det kommer nog tyvärr inte att bli fler. miljön tycks inte stämma längre. Jordgubbsarealen kommer att öka något. Idag har vi ca 50 000 plantor av sorterna Honeoy, Sonata, Salsa och Allegro som  är det vi senast planterat 2020! Havtornsodlingen kommer succesivt att avvecklas då vi inte klarar av att ge dem den miljö de kräver.

Krusbär har vi planterat på försök vilket börjar ge resultat nu.  Björnbären gav en riklig skörd men tålde inte transporter. Så snart vi skickade något till Fastlandet blev det mögel. Här hemma kunde vi utan problem låta dem stå i en vecka. Självplock är det bästa för dessa delikatessbär. I år blev det inga bär till följd av torkan! 

Klicka här för att läsa mer om vår ekologisk odling!

Katter och hundar är välkomna till alla stugor!

Vi samarbetar med ledande Stugportaler som; Stugsidan.se, fritiden.se, Tripto.seStugknuten.se, stugoratthyra.se,   stugtorget.se, stugbo.se, stugnet.se, booking.com

Gotland Hejdeby
4 alternativa idéer att välja mellan

Hos oss har Du nu tre helt olika stugor att välja på. Uppe på bilden till vänster Stenhuset (306). (ej tillgängligt) Uppe till höger - Eremitstugan (308D). Nere till vänster - stora stugan (308B).(Ej tillgängligt) Lilla stugan (308C) syns nere till höger. Nickarve 304 HB 

Klicka här för att Bo på en station!
Klicka här för att Ta tåget till Roma eller Dalhem.