Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Semestra, fira årsdagen eller bröllopet - Bo hos oss! 

Vi tar även emot de som gästarbetar på Gotland.

På Gotland finner du det som inte finns någon annan- stans i Sverige. Vi finns; Centralt på Gotland, 10 km öster om Visby!  Fridfullt men nära Visby och allt annat på ön. Till oss tar du med hundar och katter. De bor gratis! Du är välkommen oavsett om Du skall arbeta här eller vila från vardagen. 

Vi har fått många  bokningar för 2020 men det mesta blev avbokat på grund av pandemin som fortfarande pågår. Vi hoppas på ett bättre år 2021. Vi har bara tre stugor som inte är bokade för sommaren. Eremiten, Lilla stugan och Nickarve 304 HB. De ligger långt isär från varandra så risken för smittspridning är minimal.

Säsongen 2020 blev lite sämre än 2019 även om en del bokningar kommit mycket tidigare än normalt och resterande mycket senare än normalt. Dessvärre blev det mesta avbokat på grund av pandemin . Huvudbyggnaden på Nickarve 304 ha 6  bäddar.med option på en extrabädd

Lite kontakter har vi med kollegor, så finner du inget i vårt schema kan du ändå fråga om vi kan erbjuda något i eller utanför Visby! Ett fantastiskt läge har vi hittat i ett hus i Hall som ligger bara några meter från havet.  Det är ledigt en vecka emellanåt. Fråga oss så förmedlar vi kontakten

https://www.google.se/maps/place/624+56+Hall/@57.9240724,18.7433632,360m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x46f6f70a965b8111:0x4839d6e72cdbbfde!8m2!3d57.9053744!4d18.7040401

Titta under bokning om det passar dig! Gör en förfrågan! Onlinebokning fungerar. Via Booking.com bokar du och får faktura från oss.  Vill Du hyra lakan eller lämna stugan utan slutstädning kan det bokas hos oss. 

Priserna är satta så att de är beroende av hur många gäster ni är.  Lägre pris för 4 än för 8 personer i samma stuga.

Du kan boka våra stugor direkt från hemsidan genom att gå in på "boka" under varje stugsida. Du kan också betala din faktura med ditt kort via PayPal. Länk finns på alla sidor. Bokning sker direkt till oss eller  via Booking.com. Finns också länk. Vid paypalbetalning gäller din reseförsäkring kopplad till ditt betalkort.

Välkommen till Nickarve Gård för bär och grönt!                 

Jordgubbarna blev en besvikelse 2017 av olika anledningar. Nu hoppas vi på ett normalår 2018.  

Som det ser ut just nu blir det gott om bär även om de kom lite för tidigt. Vi har för tillfället lite mer än marknaden köper varför vi inbjuder till självplock redan nu. Vi ser helst att ni plockar minst 5 liter per gång. Priset är 25:-/ liter .

Krusbären blev angripna av krusbärssteklar även i år så det blir bara små bär och endast till självplock när de mognar.

När vi flyttade till Gotland från ett kringflackande liv på fastlandet var det till en liten gård med 13 hektar mark varav 5 ha odlingsbar åkermark. Skogsimpedementet är inte produktivt varken till ved eller avverkning.

Eftersom marken är mestadels hällmark är det svårt att bruka till annat än strövmark.

Åkermarken var vid den tiden betesmark för en av våra mjölkbönder vilket innebar att vi kände oss hemma på landet. Efter en lycklig olycka såg grannen bästa lösningen i att avveckla lantbruket. Det innebar att våra hektar kom tillbaka. Istället för att hitta en ny arrendator blev det egen odling som skulle dryga ut kassan. Det blev således 50 % vattenrening och 50% bonderi. I trädgårdsnäringen ingick snabbt även stuguthyrning. Vi har under åren sedan odlat Zucchini, lök, kål, dill, brytbönor, meloner, potatis, gurkor men misslyckats med det mesta i olika skeden. Som läget är nu ser vi att bärodlingen är den mest tillförlitliga verksamheten. således kommer både jordgubbs och havtornsodlingen att utökas på bekostnad av grönsakerna. Ett litet försök görs med krusbär och kanske rabarber.

Jordgubbar

är sedan 2003 en av våra livlinor. Enligt många av våra kunder har vi de godaste bären på Gotland. Att de är ekologiska gör att efterfrågan alltid är stor.

Dessvärre har vi lite problem med distribution till hela ön. Affärer  utanför Visby, Fårö undantaget; är rädda att satsa på ekologiska bär varför man inte beställer hem från sin leverantör vilket gör att det mesta av bären går till fastlandet. Som kund kan Du fråga efter ekologiska bär så kommer din handlare att känna sig tryggar i sina inköp. Våra ekologiska bär finner Du hos Atterdags och i Krampebro. Några andra affärer köper via Gotlandsgrossisten så där har vi inte kontroll över var de tar vägen. I gårdbutiken vid Fårö kyrka hittar Du oftast våra bär eller Niklas Isings. Sylvias döttrar säljer också jordgubbar vid sidan av undrbart bröd i olika former

Vår odling blir tillfälligt stärkt utvidgad med 15 ooo plantor eftersom det gamla fältet börjar bli ålderstiget och skall bort till 2012. Just nu blir de dock kvar till efter skörd år 12. Den frös bort så nu är de nerplöjda. Istället har vi satt 10000 nya plantor. Hälften Honeoy och hälften Polka

Hittils har vi varit lyckosamma med skörden och fåglarna har inte tagit så att vi fått verkliga problem. Delvis beror det på att våra bär normalt är tidiga och färdigskördade när fågelungarna vill dricka. Med 2010 års sena skörd märkte vi en viss skillnad. Årets skörd gav ca 5000 liter trots att 3000 liter frös bort och en del uteblev pga det kalla vädret och efterbliven ogräsrensning. Den mänskliga faktorn. Prissättningen var tämligen normal även om inledningen gav lite extra pengar per liter. Plockningen kostade dock på pga få mogna bär. Eftersäsongen blev god tack vare måttlig värmen.

Nu ser vi fram mot 2013!

Havtornsjuice finns i frysen för den som vill ha mer C vitaminer!

Prata med Din handlare så finns det i dennes frys.

Havtorn

är ett bär som ursprungligt stammar från Kina vilket vandrat via Sibirien och Baltikum till Sverige.Vår lilla odling startade omkring 2003 med att plantera 50 sticklingar som sedan utökats när vi förstått vilken potential bären har. Nu har vi troligen ca 1000. Ett drygt hundratal som ger bär. 2014 kommer att bli ett stort lyft med några bär även från planteringen 2012.

Torkade havtorn gjorda på skalet och fröna från det som kvarstår efter att ha pressat juicen ut av bären. Det är för oss nytt från 2009. Du finner dessa torra bär hos Cikoria och Atterdags i Visby eller hos Pieras livs i Hötorgshallen i Stockholm.

Där säljs det i massor både i 20 gr förpackning och 100gr.

Gotlandsdikatesser använder nu våra bär i sina havtornsprodukter. Ludwig och Arla har idag ett brett sortiment av prisbelönta produkter.

Gotlandsgårdens praliner kryddar med vår havtonsjuice!

Ljungens biodling köper bär av oss för kryddning av honung. Han tillverkar även marmelad på havtornsjuicen som kommer från oss. Han tillverkar även en helt ekologisk variant med godkänt pektin. Vår egen variant innehåller bara hela bär med undantag av en del saft som tagits bort. 

100% ren havtornsjuce tappar vi själva på 33 cl flaskor och fryser ner. De finns i nuläget i gårdsbutiken i Dalhem och på Atterdags i Visby. 

Havtorn skördadar vi  genom klippning och frysning.

Årets skörd är nu sedan länge avslutad, resultatet blev mer än förra året trots hård klippning ifjol. De plantor vi satte för tre år sedan har börjat ge lite bär till trots för att många har gått ut och vi har fått komplettera med mer än vanligt. De nysatta plantorna från 2012 år bör bli färdiga till skörd först om 2-3 år. Som vanligt handplockar vi lite bär innan vi klipper och fryser. Just nu står vi i begrepp att tillverka juice och torka.

Rosenkvittenodlingen gav i år måttlig mängd bär som vi nu har i frysen. Den är dock till för att ge lite smak till havtornssylten eller till egen sylt.

Vill Du betala din faktura med kort kan Du göra det här.

klicka på PayPal länken!  Obs att Du får faktura efter din bokning. Både vid bokning via Booking.com eller vår hemsida. För villkor se fakturan. Även om Du bokar via Booking.com kommer fakturan från oss! Genom att betala 30 dagar före ankomst bekräftar du din bokning. 

Våra priser är beroende av tid för din bokning, hur många ni är (gäller de större stugorna) Vid gruppbokningar kan vi erbjuda upp till 18 ordinarie bäddar.

Det var för 31 år sedan som vi flyttade från ett kringflackande liv på fastlandet till Gotland, till en liten gård med 13 hektar mark. 

Vattenrening, ekologisk odling och stuguthyrning utgör numera vår verksamhet. Trädgårdsodling i ekologisk form har vi bedrivit sedan 2002. Utvecklingen går mot mer bär och stugor med var och en sin egen karaktär. Havtornsodlingen som etablerades som en kul grej visade sig ha väldigt stor potential varför vi successivt utökar arealen av de vitaminstinna bären. Det skulle nu växa  ca 1000 havtornsplantor på vår mark. Det kommer nog tyvärr inte att bli fler. miljön tycks inte stämma längre. Jordgubbsarealen kommer att öka något. Idag har vi ca 50 000 plantor av sorterna Honeoy, Sonata, Salsa och Allegro som  är det vi senast planterat 2020! Havtornsodlingen kommer succesivt att avvecklas då vi inte klarar av att ge dem den miljö de kräver.

Krusbär har vi planterat på försök vilket börjar ge resultat nu.  Björnbären gav en riklig skörd men tålde inte transporter. Så snart vi skickade något till Fastlandet blev det mögel. Här hemma kunde vi utan problem låta dem stå i en vecka. Självplock är det bästa för dessa delikatessbär. I år blev det inga bär till följd av torkan! 

Klicka här för att läsa mer om vår ekologisk odling!

Katter och hundar är välkomna till alla stugor!

Vi samarbetar med ledande Stugportaler som; Stugsidan.se, fritiden.se, Tripto.seStugknuten.se, stugoratthyra.se,   stugtorget.se, stugbo.se, stugnet.se, booking.com

Gotland Hejdeby
4 alternativa idéer att välja mellan

Hos oss har Du nu tre helt olika stugor att välja på. Uppe på bilden till vänster Stenhuset (306). (ej tillgängligt) Uppe till höger - Eremitstugan (308D). Nere till vänster - stora stugan (308B).(Ej tillgängligt) Lilla stugan (308C) syns nere till höger. Nickarve 304 HB 

Klicka här för att Bo på en station!
Klicka här för att Ta tåget till Roma eller Dalhem.