Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Vi lever i en tid av förändringar även på Gotland. Efter många år ...

Läs mer

Vi har lyckats få till ett vinterlikt landskap på Gotland med några få till 15 minusgrader. Det är ljust och halt utan alt på våra vägar. Trafiken går i stilla mak och vi njuter. Trots allt ser vi fram mot en vår med fåglar och blomster i naturen. Många är de gäster som drömmer om att få komma till eller återvända till vår vackra ö. Många av våra gäster har varit ute i god tid med sina bokningar men det finns ännu många platser kvar att fylla ut. För närvarande bor anläggningsarbetare i våra stugor. Det finns ännu lite att göra vid vår nya kryssningskaj så här talas danska, engelska, polska och estniska i ett virrvarr. Irländare har gjort sitt. 

Gotland i förändring

Publicerad 2016-11-25

Vi lever i en tid av förändringar även på Gotland.

Efter många år av planering och omplanering har vi äntligen fått en bollhall i utkanten av Visby. Tyvärr anns inte plats och resurser till Idrott och fotboll men basketoch innebandyspelare är tacksamma. Förhoppningsvis skall det också visa sig i resultattabellerna så småningom. Tillgången på träningsutrymmen för andra sporter blir förhoppningsvis bättre i de gamla lokalerna.

Den efterlängtade kryssningskajen är på gång och skall invigas våren 2018. Byggentrenören Per Aarsleff från Valdermar Atterdags Danmark lovar att det kommer att fungera. Regionen planerar för att kunna tranportera gästerna bort från hamnen och visa dem det sevärda av Gotland. I gengäld drasr man ner på bad och sjukvård. Bristen på läkare gör att man inte klaarar att bemanna vårdcentrlerna som inte ligger centralt.

I förlängningen bör det betyda att vi kansk måste bygga tunnelbana eller snabbtåg för att ge dem som behöveer vård möjlighet att ta sig till en vårdcentral. Sådana projekt skapar nya arbetstillfällen och ger arbete till nyanlända gotlänningar i flyktingströmmens spår. För säkerhets skull skickar Migrationsverket bort så många som möjligt från ön till andra behövande landsändar.

Öborna är dock optimistiska och bygger som aldrig förr både boende och lokaler för näringslivet. Affärskedjor tror på Gotland och står i kö för att etablera sig här. Det enda som fattas är en ökad befolkning. Våra politiker jobbar intensivt för att annektera Stockholm  till Regionen. Troligen innebär det att 08 orna får gotlandsrabatt på båten och att flyget måste utvecklas med ytterligare landningsbanor. Kanske man flyttar Arlanda till Gotland?

Dessvärre har uppstickaren i båttrafiken, Gotlandsbåten, lagt locket på för tillfället för att eventuellt komma tillbaka när det runnit in mer pengar till kassan. Ynka 30 miljoner fattas för att fortsätta att bringa några hundra tusen resenärer till Visby. Logiskt nog får destination Gotland kompensation från statskassan för förlorad intäkt under 2016. Kanske kunda man köpa in sig i Gotlandsbåten för att styra utvecklingen från Västervik. 

Skriv en kommentar

Din kommentar kommer att granskas innan publicering

Nickarve Gård, Adress: Hejdeby Nickarve 308, 621 76 Visby
Telefon: 0498-26 15 05 , Mobil: 0768-46 15 05, 
E-post: fbserv@gotlandica.se

© Nickarve Gård  |  » Om cookies  |  » Sitemap