Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Vi lever i en tid av förändringar även på Gotland. Efter många år ...

Läs mer

2019

Snart två decennier har gått av 2000 talet och förändringar uteblir inte. Både väder och politik växlar utan att vi kan påverka. Förra året var fyllt av besvikelser för lantbruket i hela Sverige. Våra politiker toga väl lika mycket skada av det torra sommarvädret som växterna varför de inte kunde tänka logiskt efter ett förunderligt valresultat.

På Nickarve Gård har vi bara gjort smärre förändringar. En av dem är att vi har tagit in fastboende hyresgäster i våra två stora stugor. Det i sin tur betyder att vi har färre bäddar för temporära besökare. Det kompenseras till en del av att vi har två stugor hos grannen med 12 bäddar. Bokningarna har inkommit väldigt tidigt inför denna säsong men upphörde tidigt i höstas för att nu ta ny fart. Våren ser ut att bli tidig i år men bakslagen kommer med korta mellanrum så det är svårt att se hur det kommer att utveckla sig. Förhoppningsvis blir det bra i slutändan. 

2018

Vintern har inte riktigt släppt oss ännu. Ytterligare en vecka med frost på en nästan snöfritt landskap. Trots allt ser vi fram mot en vår med fåglar och blommor i naturen. Many are the guests who dream of getting to or returning to our beautiful island. Många av våra gäster har varit ute i god tid med sina bokningar men det finns fortfarande många platser kvar att fylla i. Anläggningsarbetarna som bott i våra stugor är borta och vi har bytt golvbeläggningen i den stora stugan. Vårstädningen is in full swing with put and laundry of bed linen until everything is fresh until spring. The new ones added to us are two new cottages that consist in a manor house with wing building. Both are possible to book separately or together if you are many. Det är riktiga stenhus av Gotlandsmodell och utrustade för allt man behöver för sitt boende.

Der Winter hat utan nicht richtig verlassenlassen. Eine weitere Frostwoche i einer fast schneefrei Landschaft. Immerhin freuen wir uns auf einen Frühling mit Vögeln und Blumen in der Natur. Viele sind die Gäste, die davon träumen, auf unsere schöne Insel zu kommen oder sie wieder zu besuchen.Viele unserer Gäste var rättzeitig mit ihren Reservierungen unterwegs, aber es gibt noch viele Plätze zu füllen. Die Bauarbeiter, dör i unseren Ferienhäusern wohnten, sind weg und wir haben die Bodenbeläge in dem großen Haus gewechselt. Die Frühjahrsputz är i vollem Gange mit putzen und wäschen, om sicherzustellen, dass im Frühjahr alles frisch ist. Das neue bei uns hinzugefügt wurden, sind zwei neue Häusern, dö av dig Herrenhaus mit einem Flügelgebäude bestehen. Båda könen är separata eller säkrade, med alla läder. Det är en riktig Steinhäusen von Gotland Modell und ausgestattet für alles, var Sie für Ihre Unterkunft benötigen. Das WiFi-System är inte anslutet.

Vinteren har inte riktigt lämnat oss. En annan vecka med frost och ett nästan snöfritt landskap. Trots allt ser vi fram emot en fjäder med fåglar och blommor i naturen. Många är de gäster som drömmer om att komma till eller återvända till vår vackra ö. Många av våra gäster har varit ute i god tid med sina reservationer, men det finns fortfarande många ställen kvar att fylla. Byggnadsarbetarna som bodde i våra stugor är borta och vi har bytt golvbeläggningar i den stora stugan. Vårrengöring är i full gång med rengöring och tvätt för att se till att allt är friskt på våren. De nya som tillfogats till oss är två nya stugor som består av en herrgård med en vingebyggnad. Båda är möjliga att boka separat eller tillsammans om du är många. De är äkta stenhus av Gotlands modell och utrustade med allt du behöver för ditt boende.

 

Gotland i förändring

Publicerad 2016-11-25, 16:59

Vi lever i en tid av förändringar även på Gotland.

Efter många år av planering och omplanering har vi äntligen fått en bollhall i utkanten av Visby. Tyvärr anns inte plats och resurser till Idrott och fotboll men basketoch innebandyspelare är tacksamma. Förhoppningsvis skall det också visa sig i resultattabellerna så småningom. Tillgången på träningsutrymmen för andra sporter blir förhoppningsvis bättre i de gamla lokalerna.

Den efterlängtade kryssningskajen är på gång och skall invigas våren 2018. Byggentrenören Per Aarsleff från Valdermar Atterdags Danmark lovar att det kommer att fungera. Regionen planerar för att kunna tranportera gästerna bort från hamnen och visa dem det sevärda av Gotland. I gengäld drasr man ner på bad och sjukvård. Bristen på läkare gör att man inte klaarar att bemanna vårdcentrlerna som inte ligger centralt.

I förlängningen bör det betyda att vi kansk måste bygga tunnelbana eller snabbtåg för att ge dem som behöveer vård möjlighet att ta sig till en vårdcentral. Sådana projekt skapar nya arbetstillfällen och ger arbete till nyanlända gotlänningar i flyktingströmmens spår. För säkerhets skull skickar Migrationsverket bort så många som möjligt från ön till andra behövande landsändar.

Öborna är dock optimistiska och bygger som aldrig förr både boende och lokaler för näringslivet. Affärskedjor tror på Gotland och står i kö för att etablera sig här. Det enda som fattas är en ökad befolkning. Våra politiker jobbar intensivt för att annektera Stockholm  till Regionen. Troligen innebär det att 08 orna får gotlandsrabatt på båten och att flyget måste utvecklas med ytterligare landningsbanor. Kanske man flyttar Arlanda till Gotland?

Dessvärre har uppstickaren i båttrafiken, Gotlandsbåten, lagt locket på för tillfället för att eventuellt komma tillbaka när det runnit in mer pengar till kassan. Ynka 30 miljoner fattas för att fortsätta att bringa några hundra tusen resenärer till Visby. Logiskt nog får destination Gotland kompensation från statskassan för förlorad intäkt under 2016. Kanske kunda man köpa in sig i Gotlandsbåten för att styra utvecklingen från Västervik. 

Skriv en kommentar

Din kommentar kommer att granskas innan publicering

Nickarve Gård, Adress: Hejdeby Nickarve 308, 621 76 Visby
Telefon: 0498-26 15 05 , Mobil: 0768-46 15 05, 
E-post: fbserv@gotlandica.se

© Nickarve Gård  |  » Om cookies  |  » Sitemap